Journal

Nu och då

Dagens skrivutmaning: ”Could I allow myself to stop and pay attention to what’s here and now to stay calm?”
Writing prompt from www.journey.cloud

– – –

Ibland funkar det inte att se bara här och nu. För vad som var då påverkar nuet. Ibland kan man inte glömma och förlåta. För det skär i hjärtat när man tänker på det. Fortfarande är det så. Ibland kan man inte vara alla till lags, låtsas att må bra bara för att alla andra vill se ett leende. Ibland måste man tillåta sig själv att må som man mår.

Släppa ut det som gör så ont inuti genom några tårar. Ta tag i känslan som skaver istället för att hindra en själv från att känna något. Istället för att förtränga.

Man ska alltid vara närvarande, alltid vara här och nu. Men det betyder inte att det förflutna inte kan hemsöka en då och då. För vi lever som vi lever, på grund av det som hänt. Hade vårat förflutna vart på ett annat sätt än det är, hade vi också haft en annan nutid.

Vi kan inte ta bort och schemalägga våra känslor. Det går inte. Vi kan alltid stanna upp, ta några djupa andetag och försöka lindra ångesten. Men att hindra en själv är inte ett svar. Vi måste finna lycka men samtidigt tillåta oss känna. Hitta en balans mellan nu och då.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *